Layanan Baik Puteri Sarah Liyana Terhadap Pembantu Anaknya, Duduk & Makan Semeja Curi Perhatian

Layanan Baik Puteri Sarah Liyana Terhadap Pembantu Anaknya, Duduk & Makan Semeja Curi Perhatian

Sebentar tadi, Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin, 33 yang merupakan isteri kepada pelakon dan pengarah Filem KL Special Force Syamsul Yusof, 34 ada memuat naik video di insta storynya, keluar berjalan-jalan bersama rakan pelakon Sabrina Ali ke salah sebuah pusat membeli belah di The Curve, Damansara.Sarah dan Sabrina turut membawa anak-anak serta pembantu rumah mereka.

Namun perkara yang berjaya mencuri perhatian pengikut instagram Sarah adalah meskipun bergelar selebriti, Sarah memberikan layanan baik terhadap pembantu anaknya, Syaikhul Islam, 11 bulan dengan turut memberi makan dan duduk semeja bersama-sama.

Layanan Baik Puteri Sarah Liyana Terhadap Pembantu Anaknya, Duduk & Makan Semeja Curi Perhatian

Berikut antara komen pengikut instagramnya yang dimuat naik oleh Puteri Sarah yang membuatkan beliau rasa terharu.

“Sangat bangga dengan awak Sarah. Awak layan pembantu rumah seperti manusia. Ya, mereka adalah manusia juga. Sebab kadangkala saya pernah lihat, pembantu-pembantu ini duduk di suatu sudut dan memberi makanan pada anak-anak, tetapi mereka sendiri tak makan. Terima kasih kerana menjadi seorang yang baik hati. Sayang awak!”

Layanan Baik Puteri Sarah Liyana Terhadap Pembantu Anaknya, Duduk & Makan Semeja Curi Perhatian

Bukan itu sahaja, rata-rata pengikutnya turut memuji Puteri Sarah atas layanan baiknya antaranya;

legasi_kita Yes you are a good kind hearted muslimah. Tq so much love

rubyatul93 Bagus kak…. Treat maid macam adik bradik…walaupun maid depa pun ada hati & perasaan ..good kak…@puterisarahliyana .

sarafira Secantik namanye ..pekerti mulia

umi_salina Hasil didikan ibubapa..suami..anak itu cerminan ibubapa..once dah kahwin..isteri itu cerminan suami anda..@puterisarahliyana ..

catlovver1959 Itulah hasil apabila ada ilmu n akhlak yg terpuji. Suka tengok keluarga dato haslam skrng. Keluarga sakinah. Semoga Allah merahmati keluarga dato anak beranak

ella_pit Sebab maid pun manusia juga macam kita,respect u kak Sarah

Layanan Baik Puteri Sarah Liyana Terhadap Pembantu Anaknya, Duduk & Makan Semeja Curi Perhatian

Tahniah, Puteri Sarah. Dahlah cantik baik hati pula tu. Memang seharusnya kita memberi layanan yang baik pada sesiapa sahaja tak kiralah walaupun pada pembantu rumah. Semoga perkahwinan Sarah dan suami yang telah memasuki usia 4 tahun ini semakin bahagia dan berkekalan hingga ke syurga.

Sumber: Instagram Puteri Sarah Liyana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *